De Beste Zakelijke rekening in 2023

expert_-label
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.
Home  /  De Beste Zakelijke rekening in 2023

De Beste Zakelijke rekening in 2023!

Danny van der Laan

Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Beste Zakelijke Rekening

Knab logo - Beste Bank
Knab
5/5

Sinds 2012 is Knab niet meer weg te denken uit het Nederlandse banklandschap. Nu, tien jaar verder, hebben al 150.000 zakelijke klanten – voornamelijk zzp’ers en kleine ondernemers – de stap gezet. De beste bank volgens ons onderzoek

Ben je ook verdwaald in de wirwar van zakelijke rekeningen? Het lijkt soms op een doolhof met al die keuzes en kleine lettertjes. Ik snap je helemaal. Maar ik heb wellicht goed nieuws voor je. Knab Zakelijk is door Boekhouder.nl uitgeroepen tot de beste zakelijke rekening voor zzp’ers in 2023. Dat is niet niks!

In dit blog duiken we samen de wereld van zakelijke betaalrekeningen in. Het gaat niet alleen om cijfertjes of vreemde valuta. Nee, we gaan je ook bewapenen met handige tips en inzichten over zaken als de administratieve rompslomp en zakelijke geldstromen.

Dus, zet je zorgen over verborgen kosten en particuliere rekeningen opzij. Als je dit stuk uitleest, zul je straks precies weten welke zakelijke bankrekening openen het beste is voor jou. Klaar om erin te duiken? Lees dan vooral verder.

Top 5 Beste zakelijke rekeningen

Brand

naming

Rating

Knab logo - Beste Bank

1. Knab

9/10

5/5

2. Bunq

8/10

4/5
Finom Solo Beste Bank

3. Finom

7/10

3.5/5
N26 Beste Bank

4. N26

7/10

3.5/5

5. ABN - AMRO

7/10

3.5/5

Lees hier een uitgebreide review van iedere bank in de top 5 van Sum. 

1. Knab

Knab logo - Beste Bank

9.0

eindbeoordeling
9
Review score

Sinds 2012 is Knab niet meer weg te denken uit het Nederlandse banklandschap. Nu, tien jaar verder, hebben al 150.000 zakelijke klanten – voornamelijk zzp’ers en kleine ondernemers – de stap gezet. Als dat niet vertrouwenwekkend is!

Waarom is Knab zo geliefd onder Nederlandse banken? Ze luisteren echt naar hun klanten. Hun aanbod is niet alleen standaard: ze stemmen het specifiek af op wat je als ondernemer nodig hebt. Innovatie is geen buzzwoord bij Knab, het is een belofte. Kijk maar naar hun mobiele bankieren oplossingen – echt een staaltje techniek!

Vooral voor ondernemers met een klein team voelt Knab Zakelijk als een warm bad. Verschillende rekeningen voor je vaste lasten, belastingaangiften of persoonlijke uitgaven? 

Startende ondernemers, opgelet: de kans dat deze bank failliet gaat, is klein. Dus je persoonlijke financiën zijn veilig. En het overstappen? Erg gemakkelijk met een nieuw rekeningnummer dat snel actief is. Kortom, als je op zoek bent naar de beste zakelijke bank voor je onderneming, dan zou Knab zomaar eens bovenaan je lijstje kunnen staan.

Voordelen

Nadelen

Video Knab

2. Bunq

8.0

eindbeoordeling
8
Reviewscore

Je zit vast niet te wachten op gedoe met je bankzaken. En dat snappen ze bij Bunq zakelijk heel goed. Ze hebben het makkelijk gemaakt voor zelfstandige ondernemers zoals jij. Een zakelijke rekening openen zonder kosten? Jazeker! En je hoeft niet te kiezen tussen een fysieke betaalpas of een digitale op je smartphone. Bunq geeft je beide. Zonder extra kosten.

Nu denk je misschien: “Dat klinkt al goed, maar wat onderscheidt Bunq van andere banken?” Nou, ze hebben tools waar je echt iets aan hebt. Budgetten bijhouden wordt een eitje. En komt er een eenmalige betaling binnen of gaat er geld af? Je bent meteen op de hoogte.

Even tussendoor, voor de spaarders onder ons: Bunq biedt momenteel een rente van 1,05%. De hoogste in Nederland. Dus terwijl je je focust op je onderneming, zorgt Bunq dat je geld niet alleen rondhangt, maar ook groeit.

Dus of je nu net begint of al een tijdje bezig bent als ondernemer, Bunq zakelijk past bij iedere fase van je onderneming. En het overstappen naar Bunq? Met hun gratis overstapservice is je nieuwe rekeningnummer zo geregeld. Geen gedoe, gewoon zoals het hoort.

Voordelen

Nadelen

Video Bunq

3. Finom

Finom Solo Beste Bank

7.0

eindbeoordeling
7.0
Reviewscore

Finom Zakelijk legt de nadruk op gebruiksgemak en transparantie. Het richt zich vooral op kleine ondernemers die een eenvoudige oplossing zoeken om hun bedrijfsfinanciën te beheren. Met functies zoals Finom Solo is het beheer van je financiën kinderspel. 

Bovendien stelt het platform je in staat om moeiteloos betalingen te doen met hun gratis fysieke en virtuele betaalkaarten. Een bijzonder aspect is de realtime notificaties, waardoor je altijd direct op de hoogte bent van je zakelijke transacties.

Voordelen

Nadelen

Video Finom (Ondertiteld)

4. N26

N26 Beste Bank

7.0

eindbeoordeling
7.0
Reviewscore

N26 Business is niet zomaar een online bank; het is een platform dat is geoptimaliseerd voor de moderne ondernemer. 

De gebruiksvriendelijke app en het online bankieren zorgen ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot je financiën. De snelle registratie, zonder de rompslomp van traditioneel papierwerk, maakt het starten met N26 erg gemakkelijk. 

En met functies zoals gratis overboekingen binnen de SEPA-zone en directe betalingen in diverse valuta’s, positioneert N26 zich als een aantrekkelijke optie voor ondernemers die internationaal zaken doen.

N26 is eigenlijk een Duitse bank, maar bied haar diensten ook aan in Nederland. Dat komt doordat ze zichzelf profileren als een “Neobank”. Dit is eigenlijk een fancy woord voor mobiele bank. Ondanks dat kun je in Nederland overal gewoon betalen met je N26 account.

Voordelen

Nadelen

Video Review N26 (eN)

5. ABN-AMRO

7.0

eindbeoordeling
7
Gebruikerservaringscore

Ben je een ondernemer met een BV en zoek je een betrouwbare zakelijke rekening? Zoek niet verder. De ABN-AMRO Volop Ondernemen Ambitieus is speciaal ontwikkeld voor jou.

Zie het als je financiële partner. Deze rekening, gebaseerd op de expertise en reputatie van een van Nederlands grootste banken, is ontworpen om je in elke fase van je onderneming bij te staan. Met tools en services die precies aansluiten bij wat je nodig hebt, maakt het de zakelijke kant van dingen een stuk eenvoudiger.

En laten we duurzaamheid niet vergeten. ABN-AMRO behoort tot de top 15% van duurzame banken. Dat betekent dat wanneer je voor deze rekening kiest, je niet alleen investeert in je bedrijf, maar ook in een groenere toekomst.

Waarom zou je kiezen voor ABN-AMRO boven andere traditionele banken? Simpel. Je krijgt de beste zakelijke diensten, gecombineerd met een persoonlijke touch en een nadruk op duurzaamheid. Of je nu wilt inloggen voor een overzicht van je zakelijke inkomsten of een groter bedrag wilt overboeken, deze rekening maakt het allemaal mogelijk.

En, als je als zzp’er denkt dat dit allemaal niet voor jou is, think again. Er is ook een specifieke zakelijke rekening voor zzp’ers. Bij ABN-AMRO krijgt elke ondernemer, groot of klein, de aandacht die hij of zij verdient.

Voordelen

Nadelen

Video ABN-AMRO

Hoe vind je de beste zakelijke rekening die bij je past?

Het selecteren van de juiste zakelijke betaalrekening kan een uitdaging zijn, zeker wanneer je kijkt naar de diversiteit aan diensten die banken tegenwoordig bieden. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Boekhoudkoppeling 

Luister, als ondernemer wil je simpelweg dat dingen werken, toch? Eenvoud en overzicht zijn goud waard. Met een zakelijke betaalrekening met boekhoudkoppeling krijg je precies dat. 

Het houdt je uitgaven niet alleen overzichtelijk, maar je transacties worden ook direct gesynchroniseerd met je boekhoudsoftware. Zo beheer je je zakelijke inkomsten en uitgaven zonder gedoe.

Nu denk je misschien: “Kan ik niet gewoon mijn particuliere rekening hiervoor gebruiken?” Natuurlijk, maar traditionele banken maken een duidelijk onderscheid tussen zakelijk en privé. 

En vaak biedt een zakelijke rekening je meer voordelen en functionaliteiten. Denk aan zaken als automatische incasso’s, de mogelijkheid om grotere bedragen over te boeken en ja, die waardevolle boekhoudkoppeling.

Soms is het zelfs wettelijk verplicht om een zakelijke rekening te hebben, vooral als je specifieke financiële producten nodig hebt of zaken wilt doen met een payment service provider. 

En geloof me, je wilt geen aanvullende kosten of gedoe met je bank omdat je een particuliere rekening zakelijk gebruikt.

  1. Creditcard mogelijkheid 

Kijk, als ondernemer wil je gewoon dat alles soepel loopt, of je nu thuis bent of de wereld over reist. Daar komt de zakelijke creditcard in beeld. 

Denk aan die momenten waarop je snel online een aankoop moet doen of een zakendiner in het buitenland betaalt. Een zakelijke creditcard is geen luxe, maar noodzaak. Het biedt niet alleen flexibiliteit, maar zorgt er ook voor dat je zakelijke financiën overzichtelijk blijven.

Bovendien hebben sommige banken aanvullende functionaliteiten voor hun zakelijke creditcards, zoals verzekeringen of zelfs rewards bij iedere overboeking. 

Het kan zelfs de goedkoopste zakelijke rekening worden als je er slim mee omgaat. Het is niet alleen een kwestie van geld overboeken, maar van zaken doen op de slimste manier.

  1. Geld storten 

Hoewel het digitale tijdperk in volle gang is, speelt contant geld nog steeds een significante rol in bepaalde bedrijfstakken. 

Denk bijvoorbeeld aan de detailhandel, horeca of de markthandel. Als ondernemer in zo’n sector is het van groot belang te weten waar en hoe je je contante inkomsten stort. En niet alle banken maken dit even makkelijk of betaalbaar.

Bij sommige banken kun je probleemloos en kosteloos je contante geld storten. Ideaal, toch? Helaas is dit niet overal het geval. Andere banken rekenen stevige kosten per storting. 

Dat kan aardig oplopen als je regelmatig contant geld moet afstorten. En dan zijn er nog banken waar het fysiek storten van geld simpelweg geen optie is. Zeker voor starters kan dit verrassend zijn.

Waarom deze verschillen? Banken hebben te maken met kosten voor het verwerken van contant geld, denk aan transport, veiligheid en administratie. 

Sommige banken kiezen ervoor deze kosten door te berekenen aan hun klanten, terwijl andere banken het zien als onderdeel van hun standaardservice.

Als ondernemer is het dus essentieel je huiswerk te doen. Onderzoek welke banken wat aanbieden en tegen welke kosten. 

Vraag je ook af hoe vaak je verwacht contant geld te moeten storten en of het gemak van een nabijgelegen storingspunt voor jou belangrijk is. 

Zo maak je een weloverwogen keuze die past bij je bedrijfsvoering en voorkom je onaangename verrassingen.

  1. Internationale betalingen 

Als ondernemer die samenwerkt met buitenlandse partners, is een soepele afhandeling van internationale betalingen belangrijk. Je wilt immers geen gedoe, maar vlotte transacties. Maar, niet elke bank biedt dezelfde voorwaarden en tarieven.

Sommige banken springen eruit met gunstige tarieven voor internationale transacties. Dit kan je op de lange termijn veel besparen, vooral als je regelmatig grote bedragen overboekt. 

Maar tarieven zijn slechts een deel van het verhaal. Wat dacht je van extra diensten zoals valutabeheer? Hiermee kun je inspelen op wisselkoersschommelingen en zo nog meer besparen.

Het loont dus om goed te onderzoeken welke bank de beste zakelijke rekening biedt voor je internationale zaken. 

Ga niet alleen af op de maandelijkse kosten of het aantal gratis transacties. Kijk ook naar de mogelijkheid van het beheren van vreemde valuta, de snelheid van transacties en eventuele aanvullende diensten die je bedrijf verder kunnen helpen.

  1. Klantenservice en bereikbaarheid 

Je zakelijke bankrekening is een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Je wilt dus altijd en snel terecht kunnen, zeker als het even tegenzit. 

Wat zeggen andere ondernemers hierover? Kijk naar hun ervaringen. Hoe snel krijgen ze antwoord? Zijn er vaste openingstijden of is de klantenservice altijd open? 

En misschien wel het belangrijkste: kun je rekenen op een persoonlijk aanspreekpunt, zoals een accountmanager? 

Een bank die goed bereikbaar is, is goud waard. Je zakelijke transacties en inkomsten verdienen de beste service.

  1. Extra diensten en kosten 

Bij het kiezen van je zakelijke rekening is het essentieel om verder te kijken dan alleen de basis. Stel jezelf de vraag: Wat krijg ik allemaal voor de pakketprijs? 

En wat kost het extra als ik later misschien meer nodig heb? Of je nu denkt aan een zakelijk krediet voor groei of een zakelijke spaarrekening voor je buffer; het is belangrijk om te weten waar je financieel aan toe bent. 

Nederlandse banken bieden een scala aan diensten, maar ze kunnen qua kosten verschillen. Wees slim en zorg dat je geen appels met peren vergelijkt. 

En als je dan toch bezig bent, check ook even of je in de toekomst misschien geïnteresseerd bent in diensten zoals vreemde valuta of speciale rekeningen voor specifieke branches. 

Zo kom je niet voor verrassingen te staan en is je onderneming klaar voor de toekomst

Veelgestelde vragen over Zakelijke bankrekening

Je hebt je vast weleens afgevraagd of je een zakelijke rekening moet hebben. Strikt genomen is het antwoord ‘nee’. 

Zo’n rekening is namelijk niet verplicht. Maar voor je dit idee van tafel veegt, is het goed om je bewust te zijn van enkele voordelen.

Door je zakelijke en privé-uitgaven te scheiden, behoud je het overzicht. Je administratie blijft overzichtelijk, wat je aan het eind van het jaar veel tijd kan besparen bij de belastingaangifte. Geen urenlange speurtochten meer naar dat ene bonnetje tussen je privéaankopen.

Daarnaast straalt een zakelijke rekening professionaliteit uit. Het maakt toch een andere indruk als een klant een betaling doet aan ‘Petra’s Bloemen’ in plaats van aan ‘Petra Jansen’. 

En vergeet niet: sommige banken bieden speciale deals of voordelen voor zakelijke rekeningen, zoals rentekortingen of toegang tot netwerkevenementen.

Hoewel het niet verplicht is, kan een zakelijke rekening het leven van een ondernemer een stuk gemakkelijker en professioneler maken. Het is de moeite waard om de voordelen te overwegen

Als je een eigen zaak hebt of erover denkt om er eentje te starten, is het nuttig om te weten wat de voor- en nadelen zijn van een zakelijke bankrekening. 

Zo’n rekening kan best handig zijn. Het helpt je namelijk om je zakelijke en privéfinanciën gescheiden te houden. Dit zorgt voor overzicht en maakt het een stuk eenvoudiger om te zien wat er in- en uitgaat op zakelijk gebied.

Bovendien geeft het je bedrijf een professioneel tintje. Klanten zien dat je serieus bezig bent en dat wekt vertrouwen. En weet je wat ook fijn is? Je boekhouding wordt er een stuk makkelijker van. Alle transacties netjes op een plek, dat scheelt een hoop gedoe.

Maar, zoals bij alles, zijn er ook nadelen. Een zakelijke rekening is niet altijd gratis. Die maandelijkse kosten kunnen, zeker als je net begint, best zwaar wegen op je budget. Dus het is goed om daar rekening mee te houden.

Ik begrijp goed dat je je zorgen maakt over de veiligheid van je zuurverdiende geld. Wees gerust, je geld op een zakelijke rekening is in Nederland beschermd. 

Dankzij het Depositogarantiestelsel zit je tot een bedrag van € 100.000 per rekeninghouder gewoon goed, zelfs als de bank onverhoopt failliet gaat. Dat is toch een prettige gedachte?

Even iets anders: wil je een zakelijke rekening openen, dan vragen de meeste banken om een Kamer van Koophandel (KVK) nummer.

Denk je eraan om online een zakelijke rekening te openen? Goed idee, het is snel en makkelijk. Hier leg ik je stap voor stap uit hoe je dat doet:

  1. Kies je bank: Surf naar de websites van banken zoals Finom Solo, Knab Zakelijk, ABN-AMRO Volop Ondernemen Slim of Bunq Easymoney Business. Vergelijk hun aanbod en kies de bank die het beste bij je wensen past.
  2. Aanmelden: Op de website van je gekozen bank vind je vaak een knop zoals ‘Open zakelijke rekening’. Klik erop en volg de instructies. Ze zullen je online wat vragen stellen over je bedrijf en wat je nodig hebt.
  3. Upload je documenten: De meeste banken vragen je om online een kopie van een geldig ID en je inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel te uploaden. Met handige tools en vaak ook met een app is dit zo gepiept.

Bevestiging: Na het invullen en uploaden krijg je vaak binnen een paar uur of dagen bericht of alles is goedgekeurd. Zodra je groen licht krijgt, ontvang je je nieuwe zakelijke rekeningnummer.

Conclusie: Beste zakelijke rekening

Als ondernemer wil je natuurlijk de beste zakelijke rekening. Knab Zakelijk springt er dit jaar echt uit. Niet alleen vanwege hun scherpe prijsstelling, maar ook door het ruime aanbod aan gratis transacties. Bovendien maakt Knab het je makkelijk: een zakelijke rekening online openen is zo gedaan.

Maar laten we eerlijk zijn, ook ABN Amro’s ‘Volop Ondernemen Slim’ mag je niet over het hoofd zien. Voor hen die de voorkeur geven aan een traditionele bank met een solide reputatie, is dit een topkeuze.

Het belangrijkste advies? Staar je niet blind op een naam. Het is cruciaal om verschillende banken naast elkaar te leggen. Kijk verder dan enkel de kosten. 

Beoordeel ook de service, de aangeboden functionaliteiten en eventuele vaste pakketkosten. Zo verzeker je jezelf ervan dat je een zakelijke rekening kiest die perfect aansluit bij je onderneming en financiële situatie. 

Of je nu denkt aan het overboeken van grotere bedragen, een zakelijke lening nodig hebt of simpelweg de voordeligste zakelijke rekening zoekt: voorbereiding is de sleutel tot de juiste keuze!

Zakelijke Rekeningen Reviewen - Hoe doen Wij Dat

Het vergelijken van zakelijken rekeningen kost veel tijd. Zo kijken wij naar meerdere punten waarop wij de aanbieders vergelijken.

Stap 1

Wij kijken naar de online reputatie van de verschillende aanbieders. Dit doen wij door uitgebreid de reviews te lezen op de verschillende feedback platformen zoals Trustpilot.

Stap 2:

Wij duiken diep in de kosten structuur van de aanbieder. Denk hierbij aan maandlasten, transactiekosten, kosten creditcard etc.

Stap 3:

Nadat wij alle stappen hebben doorlopen, de methodologie en weging hebben vastgesteld. Geven wij iedere bank een score voor de doelgroep. Op basis daarvan is deze top 5 vastgesteld.

Over Auteur
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Dit vind je misschien ook leuk

Objectief. Volledig. Leuk.

We zijn een divers en gepassioneerd team die dagelijks werken aan de meest uitgebreide reviews over verschillende onderwerpen