Rentemiddeling is sigaar uit eigen doos

Lees online
Logo
Eufin-nieuwsEvenementenOver Eufin


dinsdag 16 januari 2018

Eufin Nieuwsbrief
Op werkdagen elke morgen het dagelijks nieuws voor financieel Nederland.


assupport2Nws-heeft-u-nieuws-deel-120-240
 

Rentemiddeling is sigaar uit eigen doos

MoneyViewRentemiddeling staat vol in de aandacht. De hypotheekrente staat historisch laag en veel huizenbezitters vragen zich af of en hoe zij kunnen profiteren van die lage rente. Recent hebben Rabobank en ABN AMRO (waaronder ook Florius valt) rentemiddeling mogelijk gemaakt. MoneyView heeft de diverse methodes van rentemiddelen die hypotheekbanken aan hun klanten bieden, geanalyseerd en vergeleken.


Lees verder

WOZ-waarde stijgt na jarenlange daling

huis van geldDe gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2016 voor het eerst sinds 2010 weer gestegen. In 2010 lag de waarde in Nederland nog op 242 duizend euro per woning, daarna begon deze te dalen. Op 1 januari 2016 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 209 duizend euro, waarmee deze 1,5 procent hoger lag dan een jaar eerder. Dat meldt CBS.


Lees verder

Permanent Actueel en Pokémon GO!

PokebolDe (verzekerings)wereld is voortdurend in beweging. De laatste tijd vooral letterlijk. Nederland is massaal uit z’n luie stoel gekomen om (virtuele) Pokémon te vangen. De zorgverzekeraars staan te juichen: extra beweging betekent een betere gezondheid. Maar zoals zo vaak: het mes snijdt aan twee kanten.


Lees verder

Resultaat beïnvloed door noodweer en hogere zorgkosten

achmea"Circa 30.000 van onze klanten zijn in juni van dit jaar getroffen door noodweer". "Naast aanzienlijke materiële schade was ook het persoonlijke leed vaak groot". "Het is goed om er als coöperatieve verzekeraar voor onze klanten te kunnen zijn als dit nodig is". "Daar zijn we voor", aldus Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur.


Lees verder

ICT dwingt overheid sneller te reageren

bigdataOverheden moeten in een vroeger stadium reageren op ICT-ontwikkelingen in de markt zoals het internet der dingen, digitale platformen, robots en block-chain technologie. Nu wachten ze te vaak tot er meer duidelijk is over de nieuwe technologie of de ontwikkeling ervan in de markt.


Lees verder

Werkgelegenheid groeit met 4.400 banen

Groei grafiekDe werkgelegenheid in Nederland groeide in de maand juli met 4.400 banen, zo blijkt uit het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport. Dit rapport, geproduceerd door het ADP Research Institute® in samenwerking met Moody’s Analytics, wordt maandelijks gepubliceerd en breed verspreid.


Lees verder 

Eufin Financieel Nieuws 
  Afmelden | T 085 - 40 16 538

×