DSB bank biedt rente op betaalrekening

WOGNUM - DSB Bank wordt een echte bank en introduceert betaalrekeningen waarop klanten rente ontvangen over hun positieve saldo.Dat heeft Dirk Scheringa, bestuursvoorzitter van de bank, vrijdag bekendgemaakt.


,,We brengen geen kosten in rekening voor een betaalrekening. Dat is baanbrekend,’’ vindt de topman, die sinds vorige maand een bankvergunning op zak heeft voor zijn bedrijf. Nu kunnen klanten alleen nog internetsparen bij DSB. 

De Nederlandse Vereniging van Banken bevestigt dat banken over het algemeen geen rente vergoeden over betaalrekeningen. Vroeger deden banken dat vaak wel, maar het is een kostbare aangelegenheid. Hoeveel rente de klanten gaan ontvangen over hun positieve saldo, is nog niet bekend.


,,We nemen genoegen met een kleine marge,’’ aldus Scheringa. Aanmelden voor een betaalrekening kan nu al, maar pas in het voorjaar kunnen klanten er daadwerkelijk een openen. ,,We zijn bezig met de laatste loodjes op het gebied van automatisering zodat het systeem niet plat gaat als duizend mensen zich tegelijkertijd melden.’’


Klanten die overstappen van hun huidige bank naar DBS Bank, krijgen daarbij gratis hulp om de automatische betalingen over te hevelen en de salarisbetaling re regelen met de werkgever.