Rabobank opent internetbank in Nieuw-Zeeland

Onder de naam RaboPlus opent de Rabobank dinsdag een internetbank in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De klanten in Nieuw-Zeeland kunnen een spaarrekening openen en op termijn ook andere financiële producten afnemen. RaboPlus is de derde internetbank van de Rabobank in het buitenland, na openingen in België (2002) en Ierland (2005). De belangrijkste reden voor het openen van de on-line bank is de behoefte aan het aantrekken van kapitaal om de activiteiten van de Rabobank in Nieuw-Zeeland te financieren. De Rabobank is sinds 1994 actief in Nieuw-Zeeland en richt zich vooral op de agrarische sector.
De internetbank biedt de Nieuw-Zeelanders een aantrekkelijke rente van 7,35 procent op jaarbasis, vrij opvraagbaar. De hogere rentevergoeding van RaboPlus is mogelijk vanwege het ontbreken van hoge overheadkosten. De bank heeft een klein kantoor met 14 medewerkers in Wellington en maakt gebruik van de infrastructuur en ervaring die de Rabobank de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld voor het internetbankieren in Nederland, België en Ierland. De Rabobank is met 1,9 miljoen actieve klanten de grootste internetbank van Europa.

Deze lancering past in de strategie van de Rabobank om internetbanken op te zetten als aanvulling op het bestaande netwerk in het buitenland. In Ierland heeft de Rabobank inmiddels 9000 klanten die via RaboDirect.ie bankieren met een totaal ingelegd vermogen van 530 miljoen euro. In België is de Rabobank uitgegroeid tot de grootste on-line concurrent van de klassieke banken en telt nu ruim 47 duizend klanten, met een totaal spaarsaldo van 1,2 miljard euro.

RaboPlus gaat zich van de gevestigde grootbanken in Nieuw-Zeeland onderscheiden met een uitgebreide reclamecampagne met als tagline ‘Your significant other bank’. Hiermee wil RaboPlus consumenten verleiden tot het openen van een alternatieve bankrekening, naast hun bestaande bankrelatie. Voor het lanceren van de nieuwe on-line bank koos RaboPlus nadrukkelijk voor Valentijnsdag.

De website van RaboPlus in Nieuw-Zeeland is te bezoeken op: www.raboplus.co.nz

Voor meer informatie: Rabobank Groep, Ernst Moeksis, telefoon 030-2164304