Mensen in beweging met blokje om app

Niet altijd dat zelfde saaie, verplichte, wandelingetje met de hond of kinderwagen. Maar eens op een andere manier naar buiten, gewoon omdat bewegen gezond is. Met de vandaag geïntroduceerde blokje om app laat zorgverzekeraar Agis zien dat bewegen ook gemakkelijk en plezierig is.

Smartphone gebruikers kunnen met deze app wandelroutes bekijken om zo op een leuke manier en met highlights uit de omgeving aan hun dagelijkse portie beweging en frisse lucht te komen. Juist gedurende de komende wintermaanden is buiten bewegen en het opvangen van licht van groot belang.

Dagelijks wandelen zorgt ervoor dat mensen zich fitter voelen. De bloedsomloop verbetert en de stofwisseling versnelt. Onderzoeken tonen aan dat daglicht en buitenlucht bijdragen aan een goede gemoedstoestand. De Agis blokje om app stimuleert de deur uit te gaan en zo bewegend te voldoen aan de aanbevolen hoeveelheid licht en frisse lucht.

Biochemicus Stan Pavel, verbonden aan het Leids Universitar Medisch Centrum, in de Telegraaf van 15 november: "Natuurlijk daglicht is ontzettend belangrijk voor het menselijk lichaam." Door tijdens de lunchpauze een blokje om te lopen, kan ook het hoofd worden leeggemaakt. Bewegen, daglicht en geregeld het hoofd leegmaken kunnen helpen neerslachtigheid deels te voorkomen.

De meeste mensen weten wel dat wandelen goed voor ze is maar vinden het saai en maken er weinig tijd voor vrij. Agis wil hier verandering in brengen. De blokje om app genereert op basis van de gewenste loopafstand telkens een wisselende route. De app maakt het luchtje scheppen nog aantrekkelijker doordat gebruikers nieuwe buurten kunnen ontdekken en interessante informatie krijgen over de huidige (wandel)omgeving. De "reisleider" geeft highlights op de route weer, eventueel met een foto erbij.

Samen wandelen? Het is vaak leuker om met anderen te wandelen dan alleen. De app maakt het gemakkelijk om mensen uit te nodigen voor een blokje om. Vrienden kunnen worden aangezet tot meer wandelen door de app door te sturen via sociale media.

De app is te downloaden via agisweb.nl/blokjeom